Revetlles segures – Riscos estiu

CAMPANYA DE SENSIBILITZACIÓ REVETLLES 2023

D’acord amb el Pla d’Acció de Revetlles Segures del cos de Mossos d’Esquadra el qual té com a finalitat garantir la seguretat dels ciutadans en els espais on es desenvolupen les activitats de caràcter
extraordinari, és d’interès del Departament d’Interior (competent en matèria d’espectacles públics i
activitats recreatives), conèixer les activitats extraordinàries de caràcter musical que es celebrin a les
comarques gironines en motiu de la propera REVETLLA DE SANT JOAN 2023.

Per aquest motiu els particulars que vulguin celebrar la Revetlla de Sant Joan ho han de comunicar a l’Ajuntament presentant el formulari que trobareu en aquest enllaç abans del 13/06/2023.

La celebració de Sant Joan és una festa tradicional i molt arrelada al territori, amb participació de tots els públics. Conté una gran riquesa ritual i simbòlica: el foc, però també el menjar, les cançons, i altres pràctiques en són elements essencials. A més, té una significació específica ja que coincideix amb el solstici d’estiu i és el tret de sortida per gaudir de les activitats a l’aire lliure i de les vacances.

La situació actual de risc alt d’incendi forestal deriva, principalment, del llarg episodi de sequera generalitzat a tot el territori, donades les poques pluges registrades i el consegüent estrès hídric que pateixen els boscos. Ara per ara és difícil establir en quines condicions ens trobarem als volts de la revetlla de Sant Joan.

Mesures a tenir en compte:

 Recordar l’especial prohibició i risc en l’ús de pirotècnica a menys de 500 m de zona forestal.
 Dissuadir del llançament de material en zones d’alt risc d’incendis forestal com cases rurals i càmpings, tot i que estiguin a més de 500 m de zones boscoses i agrícoles, perquè la gespa i les bardisses estan molt seques i el foc es pot propagar molt fàcilment.
 Recomanar fer ús de la pirotècnia prioritàriament als espais habilitats pels municipis i, en tot cas, en àrees sense vegetació, lluny d’arbres, camps, parcs i jardins i fora de solars urbans amb vegetació seca.
 Prioritzar l’ús de la pirotècnia a través de les activitats organitzades pels ajuntaments i entitats, ja que tenen planificades i establertes les mesures de prevenció.

 Informar que els petards que tenen més risc de provocar un incendi són els coets i altres materials voladors, les fonts i altres que generen moltes espurnes, i no fomentar directament o indirectament el seu ús.
 Recordar que estan prohibits els fanalets voladors.

CAMPANYA DE PREVENCIÓ I SENSIBILITZACIÓ DELS RISCOS D’ESTIU

Davant la previsió de que es repeteixin els episodis de calor patits l’estiu passat així com l’elevat risc d’incendi forestal pel llarg episodi de sequera, us demanem especialment la vostra col·laboració en seguir aquests consells d’autoprotecció, per facilitar poder afrontar adequadament els diferents riscos d’estiu i les emergències que en poden derivar.

Enllaços als consells d’autoprotecció per a la població pels diferents riscos d’estiu:

Recordeu que trobareu informació de manera continuada al Twitter @emergenciescat  de la Direcció General.

 

 

Incendis forestals Seguretat a les platges
Calor intensa Seguretat en piscines i aigües interiors
Pluges i tempestes fortes Revetlla segura
Protecció civil joves Grans aglomeracions de persones